Rentski logotype.

Atomic Bent 85

Atomic Bent 85

Description

Atomic Bent Chetler 85 är en mångsidig skida för all-mountain och park som utvecklats av Chris Benchetler och Atomic Freeski Team. Skidan klarar allt, oavsett om du gör meterhöga airs i pipen eller shreddar i uppkörda pister på eftermiddagen. En 85 mm midja och All-Mountain Rocker håller allt under kontroll. Den lätta träkärnan och Dura Cap Sidewall-konstruktionen garanterar dynamisk hantering och snabba kantbyten.

All-mountain freestyle/parkskida för avancerade åkare. Dessa skidor har alla egenskaper som du behöver som ambitiös parkåkare. Dess directional twin shape gör den här skidan väldigt mångsidig, perfekt för freestyle på hela berget.

Den här skidan har en directional twin shape, nosen är några millimeter bredare än tailen med en mittplacerad bindning. På så vis ger skidan fantastiska skidåkningsegenskaper både framåt och switch. Däremot får du lite mer upplyft i djupsnö tack vare den något bredare nosen.

All-Mountain Rocker-profilen är idealisk för alla typer av terräng. Profilen har en klassisk camber under bindningarna samt en jämn rocker i nose och tail. Det innebär precision och pop i park och pist, med bra flyt i puder.

Den lätta träkärnan är gjord av poppelträ. Denna träkärna minskar vikten samtidigt som den dämpar vibrationer och ger en mjukare åkupplevelse. En kärna av Densolite-skum absorberar vibrationer och gör skidan smidig.

Technical Details

Directional Shape: Minimal tail rocker for more edge contact creating better grip and stability.

Light Woodcore:Poplar wood core optimazing the ski´s weight without sacrificing any shock absorption or stability.

Densolite Core: A foam core that´s agile and dampens vibrations – for effortless skiing.

Dura Cap Sidewall: Sidewall from base to top sheet for great edge grip, with a rounded shape for increased durability.

Resist Edge: For more durability all along the rails.

Längder & Dimensioner

All Mountain Rocker 20/65/15

Length 160 cm Radius 13

Length 165 cm Radius 14.5

Length 170 cm Radius 16

Length 175 cm Radius 17.6

 

 

Kategorier , , , , ,